Makaron tagliatelle z łososiem
Czas wykonania ok 30 minut
Ilość porcji: 3-4
Składniki :
- 200g makaronu tagliatelle
- 100g łososia wędzonego
- 1 papryczka chilli
- 1 duży ząbek czosnki
- 1 duża cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente według wskazówek na opakowaniu. Łososia podzielić na mniejsze kawałki, cebule pokroić w kostkę, chilli w cienkie paseczki (bez pestek, lub z jeśli lubicie bardzo ostre) a czosnek przecisnąć przez wyciskarkę. Do woka wlewamy oliwę, cebule wrzucamy na dobrze rozgrzany tłuszcz, smażymy na szklisto dodajemy papryczkę i czosnek, smażymy ok 2-3 minut a następnie dodajemy łososia, smażymy 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Po przygotowaniu dodajemy makaron dokładnie łączymy go z łososiem podgrzać makaron tak aby był gorący i podawać.
Komentarze
Prześlij komentarz