Składniki:
- pół opakowania spaghetti
- 1 puszka pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- 1 duża cebula
- 50 g sera brie
- (w moim przypadku Brie de France z Kaufland)
- duża łyżka keczupu
- 1 łyżkę koncentratu pomidorowego
- łyżeczkę bazylia + kilka listków świeżej
- łyżeczkę oregano
- sól, pieprz
Wykonanie:

Makaron ugotować al dente według wskazówek na opakowaniu. Cebule i czosnek obrać, cebule pokroić w drobną kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę lub bardzo drobno posiekać. Podsmażyć z dwiema łyżkami oliwy z oliwek na szklisto. Następnie dodać pokrojone pomidory z puszki i dusimy przez ok 15 minut. Pod koniec dodajemy przyprawy, keczup i koncentrat, dokładnie wymieszać a następnie dodać kilka plastrów sera brie i kilka listków bazylii, wymieszać ewentualnie doprawić do smaku. Dodać ugotowany makaron dokładnie wymieszać ciągle podgrzewając. Resztę sera zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy. Tak przygotowaną potrawę nakładamy na talerz, posypujemy serem i zajadamy.
Życzę smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz