Gulasz z karkówki z warzywami

Składniki:

  • 600g karkówki
  • 6 pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • seler naciowy
  • 3 średnie marchewki
  • 2 duże cebule
  • sól, pieprz
  • przyprawa do mięs




Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę i posypać przyprawą do mięs.  Warzywa umyć i osuszyć. Cebule obrać i pokroić w pół księżyce, wyłożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć mięsem. Marchew obrać i pokroić w plastry, paprykę w paski, pieczarki w plasterki a selera w talarki. Przygotowane warzywa wyłożyć na mięso. Naczynie żaroodporne przykryć i wstawić do piekarnika, piec w 200 stopni C przez ok 1:30 h. W połowie pieczenia wymieszać wszystkie składniki. Na koniec spróbować, ewentualnie dodać pieprzu i soli według własnego uznania. Tak przygotowaną potrawę podajemy z kaszą lub ziemniakami.

Życzę smacznego:)

Komentarze

Popularne posty