Tarta z malinami
Czas: ok 1;35 minut
Składniki:
- 125 g mąki
- 75 g masła
- szczypta soli
- 2 łyżeczki cukru
- 3 małe jajka
- serek mascarpone 250 ml
- mleko zagęszczonego słodzonego
- 300 g malin
- migdały
Wykonanie:
Masło, 1 małe jajko lub połówka dużego roztrzepać, sól, cukier i mąkę wrzucić do miski i dokładnie połączyć. Blachę do tarty dokładnie wysmarować masłem i wyłożyć ciastem, włożyć do lodówki na 15-20 minut.
Serek mascarpone przełożyć do miski dodać 200 ml mleka zagęszczonego i 2 jaja, dokładnie wszystko połączyć rózgą lub mikserem.
Umyte maliny wyłożyć na schłodzone ciasto następnie wlać masę serową. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 30 minut, po upływie tego czasu posypujemy migdałami i wstawiamy na 15 minut pod koniec pieczenia można włączyć termoobieg ok 5 minut przed końcem.
Życzę smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz