Tarta z malinami


Czas: ok 1;35 minut



Składniki:

  • 125 g mąki
  • 75 g masła 
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 małe jajka
  • serek mascarpone 250 ml
  • mleko zagęszczonego słodzonego
  • 300 g malin
  • migdały

Wykonanie:

Masło, 1 małe jajko lub połówka dużego roztrzepać, sól, cukier i mąkę wrzucić do miski i dokładnie połączyć. Blachę do tarty dokładnie wysmarować masłem i  wyłożyć ciastem, włożyć do lodówki na 15-20 minut. 

Serek mascarpone przełożyć do miski dodać 200 ml mleka zagęszczonego i 2 jaja, dokładnie wszystko połączyć rózgą lub mikserem. 

Umyte maliny wyłożyć na schłodzone ciasto następnie wlać masę serową. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 30 minut, po upływie tego czasu posypujemy migdałami i wstawiamy na 15 minut pod koniec pieczenia można włączyć termoobieg ok 5 minut przed końcem.

Życzę smacznego :)

Komentarze

Popularne posty