Kofty
Składniki:
- 500 g zmielonej mięsa
- 1 średniej wielkości cebula
- 2 świeże czerwone papryczki chilli
- pół czerstwej bułki (dziabana lub 1 mała kajzerka)
- pół łyżeczki czerwonej papryki
- pęczek pietruszki
- 4 łyżki bułki tartej
- sól
Mięso przełożyć do miski. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, jak namięknie
dokładnie odcisnąć. Cebule obrać, papryczki
wyczyścić z pestek i pokroić w bardzo drobną kostkę, przenieść do miski,
dodać sól, paprykę w proszku, pokrojoną natkę i bułkę tartą, wszystkie składniki dokładnie wymieszać, jeśli mięso będzie rzadkie dodać więcej bułki tartej,
uformować wałeczki, następnie nadziać na patyczek od szaszłyków. Tak przygotowane mięso piec na grillu, najlepiej na tacce.
Życzę smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz