Młoda kapusta



Czas: ok 90 minut
Ilość porcji: 4-6



Składniki:

  • główka kapusty
  • duży pęczek szczypiorku
  • pęczek kopru
  • 2 duże pomidory
  • laska kiełbasy
  • liść laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • ok 15 ziaren pieprzu
  • łyżeczka bazylii
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka czerwonej papryki
  • sól, pieprz
 
Wykonanie:

Kapustę poszatkować umyć i przełożyć do garnka zalać wodą ok 1 litra, dodać ziele, pieprz w ziarnkach i liść laurowy. Dodać wcześniej umyte i pokrojone pomidory, następnie dodać drobno posiekany koper i szczypior. Gotować na małym ogniu. Kiełbasę pokroić w półksiężyce i podsmażyć na złocisto, dodać do kapusty. Dodać resztę przypraw i gotować na małym ogniu aż kapusta będzie miękka, na koniec dodać sól i pieprz według własnego uznania.

Życzę smacznego :)

Komentarze

Popularne posty