Młoda kapusta
Czas: ok 90 minut
Ilość porcji: 4-6
Składniki:
- główka kapusty
- duży pęczek szczypiorku
- pęczek kopru
- 2 duże pomidory
- laska kiełbasy
- liść laurowy
- 3 ziela angielskie
- ok 15 ziaren pieprzu
- łyżeczka bazylii
- łyżeczka oregano
- łyżeczka czerwonej papryki
- sól, pieprz
Kapustę poszatkować umyć i przełożyć do garnka zalać wodą ok 1 litra, dodać ziele, pieprz w ziarnkach i liść laurowy. Dodać wcześniej umyte i pokrojone pomidory, następnie dodać drobno posiekany koper i szczypior. Gotować na małym ogniu. Kiełbasę pokroić w półksiężyce i podsmażyć na złocisto, dodać do kapusty. Dodać resztę przypraw i gotować na małym ogniu aż kapusta będzie miękka, na koniec dodać sól i pieprz według własnego uznania.
Życzę smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz