Czekoladowe ciasto z rabarbarem

Czas: ok 70 minut



Składniki:

  • 6 jaj
  • 3 szk mąki
  • 1 szk oleju
  • 1 szk cukru
  • 100 ml mleka
  • 6 lasek rabarbaru
  • 3 łyżki kakaa
  • 1 łyże proszku do pieczenia

Wykonanie:


Rabarbar umyć obrać i pokroić w kostkę. Jajka wbić do miski i ubić z cukrem, następnie stopniowo dodawać olej i mąkę z proszkiem do pieczenia, na koniec dodać mleko i kakao. Do tak przygotowanego ciasta dodajemy rabarbar i dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto nakładamy na blachę wcześniej wyłożoną papierem. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy ok 45-55 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.

Życzę smacznego :)

Komentarze

Popularne posty