Czekoladowe ciasto z rabarbarem
Składniki:
- 6 jaj
- 3 szk mąki
- 1 szk oleju
- 1 szk cukru
- 100 ml mleka
- 6 lasek rabarbaru
- 3 łyżki kakaa
- 1 łyże proszku do pieczenia
Wykonanie:
Rabarbar umyć obrać i pokroić w kostkę. Jajka wbić do miski i ubić z cukrem, następnie stopniowo dodawać olej i mąkę z proszkiem do pieczenia, na koniec dodać mleko i kakao. Do tak przygotowanego ciasta dodajemy rabarbar i dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto nakładamy na blachę wcześniej wyłożoną papierem. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy ok 45-55 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Życzę smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz