Racuchy z jabłkami

Składniki:

  • 1 duże jajko
  • 0,5 l mleka
  • 2 szk mąki
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania


Wykonanie:


Jajko wbijamy do miski dodajemy cukier i ubijamy trzepaczką, następnie dodajemy mleko dokładnie mieszamy z jajkiem. Wsypujemy mąkę i łączymy na jednolitą masę. Masa musi być gęsta, odstawiamy na 15 minut. W tym czasie myjemy i obieramy jabłka, ścieramy je na tarce o dużych oczkach, łączymy z ciastem, dodajemy cynamon i mieszamy. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju smażymy racuszki na złocisto. Tak przygotowane racuchy posypujemy cukrem pudrem i zajadamy.

Życzę smacznego :)

Komentarze

Popularne posty