Beziki
Składniki:

Wykonanie:
- 1 szklanka białek
- 1 3/4 szklanki cukru
Wykonanie:
W garnku zagotować wodę, do szklanej miski wlać białka i cukier
dokładnie wymieszać i położyć na garnek z gotującą się wodą (woda nie
może dotykać miski), podgrzewać do momentu gdy cukier się rozpuści. Masę
przelać do miski z miksera i ubijać na pierwszym biegu przez 5 minut,
następnie mikser włączyć na trzeci bieg i ubijać następne 5 minut, po
upływie tego czasu wyłączamy mikser i zostawiamy na 5 minut, włączamy
ponownie i ustawiamy na największy bieg piąty i ubijamy kolejne 5 minut, masa musi być bardzo gęsta.
Tak przygotowaną beze przełożyć do worka i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 35 min w 150 stopni C, wyłączyć piekarnik uchylić i zostawić do ostygnięcia.
Życzę smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz